mikael-l.jpg
Mikael Lindqvist går från Dalab till Henningsons och tar med sig el.

Mikael Lindqvist ny vd för Henningsons El

Mikael Lindqvist blir ny vd Instalcobolaget Henningsons El. Mikael kommer från rollen som chef för elavdelningen på Instalcobolaget Dalab. Tidigare vd Tommy Kvarnström kommer att vara kvar i företaget som rådgivare.

Samtidigt med vd-bytet flyttas Dalabs elavdelning in i Henningsons El med syftet att bli en starkare spelare på marknaden och utnyttja samordningsmöjligheterna.

Mikael Lindqvist har en gedigen bakgrund inom elbranschen och har innan tiden på Dalab arbetat över 20 år inom Midroc Electro. Först som montör och vidare som projektledare, platschef för Gävlekontoret, divisionschef för Stora projekt och sedan i Saudiarabien åt Midroc Project Management.

- Henningsons är ett mycket välskött företag med ett extremt gott rykte som vi ska bibehålla och försöka att utveckla. Storleken på Henningsons växer med en tredjedel över en natt och det blir en spännande utmaning för oss att implementera Dalabs elverksamhet i Henningsons, säger Mikael Lindqvist.

Henningsons Elektriska i Falun är ett anrikt Dala-företag bildat 1939 som bedriver verksamhet inom elinstallation och storköksutrustning. Henningsons har specialiserat sig inom sju kompetensområden; elinstallation, industriservice, vitvaruservice, storkök & restauranger, kyla & värme, tvättstugor och säkerhet. Dalabs elavdelning består av 40 medarbetare och efter sammanslagningen har Henningsons över 110 medarbetare.

- Mikael är mycket kompetent och ambitiös och med sin långa erfarenhet av branschen är jag säker på att han blir en stor tillgång i Henningsons organisation och vår fortsatta utveckling. Jag är övertygad om att vår starka organisation med Mikael vid rodret kommer att lyckas med vår målsättning att vara den starkaste aktören inom elinstallation och storkök i Mellansverige, säger tidigare vd för Henningsons Tommy Kvarnström.

Vd-byten i Instalcos dotterbolag är en naturlig del i Instalcomodellen och rekryteringen av ny vd sker i princip alltid från de egna leden vilket säkerställer Instalcoandan. Successionen är en del av Instalcos metod och att hitta, fostra och utbilda nya företagsledare och drivs bland annat genom Instalcoskolan.