industriprodukter.jpg
Jonas Björk, Gustaf Larsson Ernefelt, Mikael Lindgren, Magnus Gavell, Mikael Lindqvist och Johan Larsson.

Henningsons breddar sig inom kraft och industri

Instalcobolaget Henningsons i Falun förvärvar Industriprodukter i Söderhamn AB. Genom förvärvet breddar Henningsons sin verksamhet till att erbjuda elektiska tjänster även inom kraft- och industriområdet.

Industriprodukter grundades 2006 och är ett entreprenadföretag inom industri och energi. Bolaget bedriver i första hand montageverksamhet åt industriföretag och kraftbolag. Industriprodukter har 23 anställda omsätter cirka 21 miljoner. Huvudkontoret är beläget i Söderhamn, och bolaget utför arbeten över hela Norden.

- Industriprodukters kompetens och verksamhetsområde passar väl in i Instalcos och vår strategi att bredda oss inom kraft- och industriområdet. Industriprodukter är ett välskött bolag med historiskt stabila marginaler, säger Mikael Lindqvist, vd på Henningsons.

Verksamheten inom Industriprodukter är inriktad på installation av hög- och lågspänningsställverk, kablage, transformatorstationer, skenbryggor, mellangolv och brandtätning.

Henningsons Elektriska AB förvärvar 100 procent av aktierna i Industriprodukter i Söderhamn AB med tillträde 21 juni. Industriprodukter kommer att fortsätta verksamheten under sitt varumärke tills vidare, som ett dotterbolag till Henningsons.